Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στα γραφεία των δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής, στην οδό Αμαλίας, όταν η Κ. Κατωτάκη, συντονίστρια του καναλιού της Βουλής με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, άρχισε να βγάζει από τις πόρτες τις ταμπέλες με τα ονόματα των συμβασιούχων δημοσιογράφων.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι, μόλις της ζήτησαν τον λόγο, η Κ. Κατωτάκη άρχισε να φωνάζει: «Για εμένα δεν υπάρχετε»!

«Δεν ντρέπεσαι; Είσαι ανήθικη»
, φώναζαν -σύμφωνα με πληροφορίες- από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι προς τη συντονίστρια του καναλιού της Βουλής.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και απειλήθηκαν επεισόδια.

Η κ. Κατωτάκη διεμήνυσε στους συμβασιούχους του Καναλιού της Βουλής ότι πρέπει να πάρουν τα πράγματά τους και να φύγουν και ότι την Παρασκευή δεν θα μπορέσουν να μπουν στα γραφεία τους, καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.

Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα για την υπόθεσή, επισημαίνουν ότι οι συνήγοροι τους τονίζουν ότι οι διαδικασίες αυτές δεν γίνονται προφορικά, πρέπει να τους κοινοποιηθούν τα αντίστοιχα έγγραφα και ότι σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να απολυθούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου και πριν έρθει ο νέος πρόεδρος της Βουλής για να συζητήσουν μαζί του το πρόβλημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στις 21 Αυγούστου είχε δημοσιοποιηθεί επιστολή των συμβασιούχων της Βουλής στην οποία ανέφεραν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρείας, καθώς δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ασφάλεια.

Στις 24 Αυγούστου είχε κάνει αίσθηση η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους ίδιους υπαλλήλους, όταν, ενώ οι απλήρωτοι συμβασιούχοι την περίμεναν έξω από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να της εκθέσουν το πρόβλημά τους, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να σχολίασε: «Πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε;».

Παράλληλα, οι συμβασιούχοι κατήγγειλαν ότι η πρόεδρος της Βουλής τούς ανάγκαζε να καλύπτουν μέσω του Καναλιού της Βουλής τις δραστηριότητες που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Λαϊκή Ενότητα στο γραφείο του, λέγοντας: «Έχει παραδώσει το Κανάλι της Βουλής στον Λαφαζάνη».

Εκπρόσωποι των συμβασιούχων είχαν βρεθεί και στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ανακοινώσει τη σύμπραξή της με το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, προκαλώντας την έντονη δυσφορία της προέδρου της Βουλής.

Το Ποτάμι: Εκδικητική συμπεριφορά

Αιχμές, για εκδικητική συμπεριφορά αφήνει κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου το ΠΟΤΑΜΙ, με αφορμή την απαγόρευση εισόδου στο κτίριο του Κοινοβουλίου όπου στεγάζονται τα γραφεία τους, των έξι συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού.

«Με χαρτί που τους έδειξαν δίχως την υπογραφή κάποιου, τους ειπώθηκε ότι δεν επιτρέπεται να μπουν στο κτίριο. Εντελώς συμπτωματικά, πρόκειται για τους συμβασιούχους που είχαν πρωτοστατήσει στις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο κανάλι και είχαν πρωταγωνιστήσει στις σχετικές διαμαρτυρίες», τονίζει στη γραπτή δήλωσή του το Ποτάμι και προσθέτει: «Κατά τα λοιπά η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου νοιάζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πάντως για τον εαυτό της έχει φροντίσει ήδη για το γραφείο που θα καταλάβει μετά τις εκλογές».


Αποφασισμένοι να προσέλθουν την Παρασκευή κανονικά στους χώρους εργασίας τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις