“Αν για κάτι πρέπει να απολογηθούμε, είναι γιατί δεν μείναμε πιστοί στην ιδεολογία μας… Εκεί είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σκοτώνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα…”, τόνισε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Flash 96.

Δήλωσε, επίσης, αφενός ότι δεν του άρεσε η τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, λόγω της διαδικασίας και αφετέρου ότι λυπάται γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και έχουν σοβαρά στελέχη στις τάξεις τους, θα μείνουν εκτός Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης κληθείς να σχολιάσει την τηλεοπτική κόντρα μεταξύ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Πάνου Καμμένου, δήλωσε: “Δεν μπορείς συνέχεια με ύβρεις και λοιδoρίες να επιβιώνεις πολιτικά. Ο λαϊκισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπή θα ηττηθεί, θα σαρωθεί. Οι ΑΝΕΛ έχουν σοβαρά στελέχη στις τάξεις τους και λυπάμαι πάρα πολύ που δεν θα μπούν στη Βουλή. Έχουν σοβαρά στελέχη, αλλά η βασική γραμμή έχει προσχωρήσει στην λογική του λαϊκισμού”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αν για κάτι πρέπει να απολογηθούμε, είναι γιατί δεν μείναμε πιστοί στην ιδεολογία μας. Ποιά είναι η ιδεολογία μας; Είναι η ελεύθερη Οικονομία, η κοινοβουλευτική δημοκρατία και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία, αυτήν που παράγει πραγμτικά πλούτο και δημιουργεί θέσεις εργασίας… Εκεί είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι σκοτώνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Βεβαίως είμαστε υπέρ των γιγαντιαίων δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, κυρίως των ξένων επενδύσεων, που μπορούν να ξαναβάλουν την χώρα στην πορεία της ανάπτυξης”.