Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ALPHA, χαρακτήρισε περίεργη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, την συμπεριφορά της υπηρεσιακής Προέδρου της Βουλής, απέναντι στους δημοσιογράφους του Καναλιού της Βουλής, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ως υπηρεσιακή ΠτΒ ούτε να απολύει, ούτε να προσλαμβάνει και πολύ περισσότερο να εκδικείται.

Αναφορικά με τον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι δεν κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΝΔ για τίποτα, αλλά έχοντας πάρει μια δικογραφία που ήρθε στην Βουλή και υπογράφεται από έξι εισαγγελείς, έθεσε στην κ. Κωνσταντοπούλου το αίτημα των έξι αυτών εισαγγελέων για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης με την άδεια της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου
, ενώ ανακοίνωσε στην Βουλή το όλο ζήτημα, εντούτοις δεν το έφερε προς συζήτηση, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και απόδοση ευθυνών.

Είπε ότι από την στιγμή που έθεσε στον κ. Μεϊμαράκη το θέμα, και με δεδομένο ότι ουδείς πολιτικός αρχηγός απάντησε, όπως είπε, στην πρόταση των ΑΝΕΛ για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και για μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε να ψεύδεται λέγοντας ότι έχει απαλλακτικό χαρτί για την συγκεκριμένη υπόθεση.
«Αν είχε απαλλακτικό χαρτί δεν είχε κανένα λόγο ο εισαγγελέας και κακώς ο εισαγγελέας θα το έστελνε στη Βουλή
. Του λέω δημόσια εδώ, από την εκπομπή «ας φέρει ο κ. Μεϊμαράκης μέχρι το βράδυ του debate, το απαλλακτικό χαρτί να το δείξει». Δεν έφερε κανένα χαρτί, γιατί δεν υπάρχει απαλλακτικό χαρτί. Δεύτερο ψέμα» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος αναφέροντας στην συνέχεια ότι ο κ. Μεϊμαράκης αναιρεί το «ψέμα που είπε ότι δεν πλήρωσε ποτέ», όταν λέει πως «ναι μεν πληρώθηκαν, αλλά δεν τα πλήρωσα εγώ ο ίδιος».

«Μα δεν τα πληρώνει ποτέ ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας» πρόσθεσε.

«Για τις αστικές δίκες που λέει και αναφέρεται στον Αντρίκο Παπανδρέου
– και απορώ πώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου – υπάρχει μία αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση την οποία κέρδισα και μία για εξύβριση όπου λέει ότι ενώ χάνει το δίκη ο κ. Παπανδρέου για τη συκοφαντική δυσφήμιση στο θέμα της εξύβρισης τον είπα «λαμόγιο» και δεν έπρεπε να τον πω «λαμόγιο». Όλα αυτά, όμως, είναι θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τον κ. Μεϊμαράκη, δεν αφορούν εμένα. Εγώ δεν έκανα καμία προσωπική επίθεση» είπε ο κ. Καμμένος.

Σημείωσε ότι ο ίδιος έστειλε τον κ. Τσοχατζόπουλου στην φυλακή, ενώ σε ότι αφορά την αιτίαση προς το πρόσωπο του ότι «φρόντισε τον υπασπιστή του κ. Τσοχατζόπουλου», εξέφρασε την οργή του, πρώτον διότι υπασπιστές γίνονται «οι καλύτεροι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, γεγονός που περιποιεί τιμή για όλο το Σώμα που υπηρετούν» και δεύτερον διότι τοιουτοτρόπως εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ανέφερε ως παράδειγμα διαφοράς του με τον Πρόεδρο της ΝΔ, το γεγονός ότι ο ίδιος δεν περιέλαβε στις λίστες των ΑΝΕΛ, τον Παύλο Χαϊκάλη, αν και «είμαι βέβαιος ότι τον αδίκησα», ενώ η ΝΔ περιλαμβάνει στην λίστα των Χανίων, τον κ. Μαρκογιαννάκη, για τον οποίο, όπως είπε, «υπάρχει τεκμήριο αθωότητας, αλλά έχει ασκηθεί ποινική δίωξη» για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του φοιτητή στα Ιωάννινα.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες απέκλεισε την συνύπαρξη με «Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και όλους αυτούς», χωρίς να αποκλείει αυτό που θεωρεί ως πιθανή λύση, δηλαδή την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη, την ενίσχυση των ΑΝΕΛ και σε περίπτωση έλλειψης του απαραίτητου αριθμού βουλευτών, να υπάρξει στήριξη από «σοβαρούς καραμανλικούς» βουλευτές «που θα απελευθερωθούν».

Τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική βεντέτα με τον κ. Βαρουφάκη,
προσθέτοντας ότι εκείνο που τον ενόχλησε ήταν πως η πρόταση Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ συνοδευόμενη, ως αποζημίωσης, από ένα ποσό ανθρωπιστικής βοήθειας, ήταν εν γνώσει του κ. Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις