Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προεκλογική περιοδεία σε χωριά του νομού Κιλκίς.

«Σήμερα μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ο λαός μας έχει δοκιμάσει πολλές “λύσεις”. Έχει δοκιμάσει και αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά τσακώνονταν σαν τον σκύλο με τη γάτα και μετά τα έβρισκαν. Από τη μια ήταν “φως” ο ένας, “σκότος” ο άλλος και από την άλλη, μετά τις εκλογές, έφτιαχναν κυβέρνηση για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα», είπε στην ομιλία του στο Παλαιό Αγιονέρι.

«Κυβέρνηση θα προκύψει 100% μετά τις εκλογές, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Είναι μιλημένα και συμφωνημένα και από κόμματα και ηγεσίες και από την ΕΕ και την τρόικα, το κουαρτέτο, και από την άρχουσα τάξη της χώρας μας. Ήδη οι βιομήχανοι έβγαλαν ανακοίνωση γι’ αυτό.

Και βεβαίως είτε γίνει μεγάλος συνασπισμός τώρα είτε αργότερα σε μια πορεία με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε γίνει συνασπισμός του ενός από τους δύο με άλλα μικρότερα κόμματα, γιατί τέτοια πρόθυμα υπάρχουν, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κλπ, πάλι θα είναι κυβέρνηση αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα έχουμε μετά τις 20 Σεπτέμβρη, έχουν ήδη γραφτεί. Είναι το μνημόνιο, πώς αυτό θα υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των Ευρωπαίων εταίρων.

Έχουν γραφτεί λοιπόν, οι προγραμματικές δηλώσεις. Θα ψηφιστούν τον Οκτώβρη και με τη νέα αξιολόγηση ετοιμάζονται νέα μέτρα σε ασφαλιστικά, εργασιακά, φορολογικά κλπ και έπεται συνέχεια και τον Δεκέμβρη και με τον νέο προϋπολογισμό και τον επόμενο χρόνο».

Επισήμανε ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι η πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μοναδική ουσιαστικά επιστημονικά επεξεργασμένη πρόταση. Που μπορεί να αξιοποιήσει και να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητές της χώρας, γιατί η Ελλάδα έχει πλούτο, έχει βιομηχανική και αγροτική παραγωγή πάρα πολύ μεγάλη, που αν σχεδιαστεί κεντρικά επιστημονικά μπορεί να αναπτύξει και να θρέψει όχι μόνο την Ελλάδα, τον λαό της, αλλά και να κάνουμε και ισότιμες επωφελείς ανταλλαγές και εξαγωγές με άλλες χώρες του κόσμου».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να ανατρέψει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» ψηφίζοντας το ΚΚΕ, διότι, όπως είπε, αν βγει δυνατό το ΚΚΕ «μπορούμε και να κερδίζουμε ανάσες ανακούφισης, να αποτρέπουμε χειρότερα μέτρα, να επιδιώξουμε να μην ισοπεδωθούν κι άλλο παραπέρα οι συντάξεις, να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης ακόμα παραπέρα, να ενισχυθούν και να γίνουν πράξη οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να παλέψουμε για όποια έστω και μικρή ανάκτηση απωλειών, να μπει φρένο στα χαράτσια, στους φόρους, που είναι δυσβάσταχτοι και για τους εργαζόμενους και για τους μικροεπαγγελματίες και για τους αγρότες».

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να μην διανοηθούν να επιστρέψουν ξανά στα ίδια κόμματα με τα προηγούμενα στην ΝΔ δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ. Να μην εγκλωβιστούν σε άλλα ίδιας κοπής κόμματα όπως είναι το ΠΟΤΑΜΙ ή οι ΑΝΕΛ. Να μην εγκλωβιστούν σε αναχώματα της τελευταίας στιγμής που πουλάνε πάλι ψεύτικες ελπίδες, όπως παλιά πούλαγε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά τώρα έγιναν ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2, αναφέρομαι στον Λαφαζάνη.

Ούτε να πάνε σε χαμένες άλλες επιλογές, όπως είναι οι διάφοροι άλλοι σαλτιμπάγκοι που μόνο οι γελοιογράφοι ασχολούνται μαζί τους. Κάτι Λεβέντιδες που παρουσιάζονται και από τα κανάλια και από ΜΜΕ ότι δήθεν δικαιώθηκαν. Είναι χαμένη ψήφος αυτή για τον λαό μας».

Απευθύνθηκε και σε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είναι φασίστες να μην την ψηφίσουν ξανά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις