«Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με συνέπεια και σταθερότητα για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες και οι απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας σε ερωτήματα του Συνδέσμου Ελλήνων Πολυτέκνων.

«Οι πολύτεκνες οικογένειες, και ειδικά οι μητέρες, ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών, που προωθήθηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Επίσης, θα συνεχίσουν να είναι θύματα του τρίτου μνημονίου, που ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού στη Βουλή και έχουν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν, αφού αφενός καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων παιδιών και αφετέρου περιορίζονται από 1-1-2016 κατά 0,5% οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες για οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, οι μνημονιακές κυβερνήσεις παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα και στήριξη από το κράτος.

Παραβιάζουν όμως και τη δική τους συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας, της οικονομίας και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημογραφικό πρόβλημα», καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις