Από τα πιο χαρισματικά all day spots στην πόλη, στο γοητευτικό καταπράσινο περιβάλλον του Άλσους Παπάγου, με φιλικές μεσογειακές γεύσεις στο εστιατόριό του. Είναι σχεδόν παραμυθένιο αυτό το μέρος ανάμεσα στα πανύψηλα πεύκα, σε ένα από τα λίγα σωστά αξιοποιημένα άλση της πόλης, που μπορείς να το χαρείς στο σύνολό του. Το «Piu Verde» πάντοτε μου δίνει την αίσθηση ενός σπιτιού μέσα στο δάσος. Είναι οι κορμοί των πεύκων που τρυπάνε εδώ κι εκεί τη στέγη σαν τεράστια γλυπτά της φύσης. είναι το ξύλο που κυριαρχεί στο ντεκόρ δίνοντάς του χειροποίητη διάσταση… Στιλάτο, με «μοντέρνα» επίπλωση, το εστιατόριο αποπνέει ταυτόχρονα μια homey αίσθηση νοσταλγίας χάρη στα παλιά ραδιόφωνα και στα διάφορα memorabilia που απλώνονται στη σάλα του. Το μενού, το οποίο επιμελείται ο Χρήστος Τζιέρας, έχει μεσογειακή διάθεση αλλά και δια­κριτούς ιταλικούς, γαλλικούς κι ελληνικούς τόνους.
Η χωριάτικη σαλάτα λ.χ. σερβίρεται με ψητές πίτες για σουβλάκι και κρίταμο, ενώ η χανιώτικη ξινομυζήθρα μπαίνει σε φύλλο κρούστας και σερβίρεται με σουσάμι και μέλι. Από την άλλη, η «Μπότα» εκφράζεται με ζυμαρικά όπως η παραδοσιακή καρμπονάρα και τα ριγκατόνι με λουκάνικο Πάρμας, ντομάτα και πεπεροντσίνο αλλά και πίτσες πιο κλασικές σαν τη Margarita ή πιο μοντέρνες σαν τη Mascarpone, με σκόρδο και μανιτάρια πορτσίνι. 
Η αίσθηση του γαλλικού μπιστρό, πάλι, είναι παρούσα σε σπεσιαλιτέ όπως η πάπια σοτέ με πορτοκάλι και σάλτσα Cointreau και τα χοιρινά μπριζολάκια με πατατούλες lyonnaise και κρέμα μουστάρδας. Από τη μεγάλη ποικιλία των γλυκών, μεταξύ άλλων, απολαμβάνεις μοντέρνο μπανόφι, σπαστό μιλφέιγ, μους τζιαντούγια με μπισκότο φουντουκιού και σάλτσα­ φρούτων του πάθους, όπως κι εκμέκ κανταΐφι και μπράουνις με μους σοκολάτας και παγωτό. 
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 2106546185
Πηγή: www.athinorama.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις