Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, συνελήφθη 43χρονος, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, όταν στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινο άγαλμα καθώς και άλλα αρχαία αντικείμενα.

Η σύλληψή του έγινε όταν σε έλεγχο, σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν, μέσα σε πλαστικό σάκο ένα μεταλλικό βραχιόλι, δύομεταλλικοί αμφορείς, ένα μεταλλικό κεφάλι,που απεικονίζει ανθρώπινη μορφή, ένα μεταλλικό ανθρώπινο σώμα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχε ο ίδιος πετάξει .

Ακολούθησαν έρευνεςαπό αστυνομικούς στο σπίτι και στην αποθήκη του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έναμαρμάρινο άγαλμα και πέντε φωτογραφίες που τοαπεικόνιζαν, μιαπήλινη σφήνα, και ένα μεταλλικό αντικείμενο τύπου νομίσματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, το άγαλμα εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τααντικείμενα παρελήφθησαν από την υπηρεσία Αρχαιοτήτων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου. Ο συλληφθείς θαοδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις