Ως κυρίαρχα στοιχεία της προεκλογικής μάχης, η οποία κορυφώνεται ενόψει των εκλογών της Κυριακής, βλέπει τους αναποφάσιστους και αυτούς που δεν θα ψηφίσουν η Wall Street Journal.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εφημερίδα, η νίκη του Τσίπρα εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να πείσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να το καταφέρνει.
Επίσης τονίζει ότι οι αναποφάσιστοι και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν φτάνουν το 20%, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αυτομάτως δίνει ένα πλεονέκτημα στη ΝΔ.
Εν συνεχεία, το άρθρο αναφέρει ότι δύο φορές στους τελευταίους επτά μήνες οι Έλληνες τάχθηκαν κατά της λιτότητας και τώρα η επιλογή τους είναι ανάμεσα σε δύο κόμματα τα οποία υπόσχονται να εφαρμόσουν το Μνημόνιο, προσπαθώντας να λειάνουν τις γωνίες του. Αυτό, λέει, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση για πολιτική ηρεμία, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και η κακοποιημένη οικονομία της.
Στην περίπτωση, συνεχίζει, που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να εφαρμόσει το πρόγραμμα, θα δοκιμαστεί από τις διάφορες απείθαρχες ομάδες του που είναι ιδεολογικά αντίθετοι με τη λιτότητα.
Ολοκληρώνοντας αναφέρει πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πολλοί Έλληνες θα ήθελαν μια κυβέρνηση συνασπισμού των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, κάτι όμως που δεν πρόκειται να συμβεί καθώς προσκρούει στη σθεναρή αντίσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος κατά την εφημερίδα, όποιος κερδίσει τις εκλογές, θα προσπαθήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση με τη συνδρομή Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ, το αίσθημα όμως απογοήτευσης των Ελλήνων μπορεί να τους οδηγήσει σε ψήφο διαμαρτυρίας, ενισχύοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή, τον Βασίλη Λεβέντη ή τη Λαϊκή Ενότητα η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το μανδύα της αντι-λιτότητας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις