Το περιοδικό Time αποφάσισε να μην ασχοληθεί με τις ελληνικές εκλογές. Πώς είναι δυνατόν ένα περιοδικό αυτού του διαμετρήματος να αδιαφορήσει για μία εκλογική αναμέτρηση, που μέχρι πρότινος συγκέντρωνε όλα τα φώτα του διεθνούς Τύπου; Για να εξηγήσει την απόφαση του παρουσιάζει τρεις βασικούς λόγους.
Πρώτον, ότι τα 10ετή κρατικά ομόλογα διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλές τιμές, τις καλύτερες μέσα στο 2015, δεύτερον, ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα και τρίτον ότι περίπου το 20% των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν γνωρίζει τι θα ψηφίσει ή τελικά θα επιλέξει κόμμα που δεν έχει καμία ελπίδα να μπει στη Βουλή.
Αναφερόμενο στις εκλογές του Ιανουαρίου, τονίζει ότι ο νεανικός, χαρισματικός και άπειρος Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη νίκη, διότι υποσχέθηκε ότι θα βάλει τέλος στο γερμανικό καθεστώς λιτότητας που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα. Υπήρχε, σημειώνει, η υπόσχεση μιας αληθινής επιλογής, μια ρεαλιστική πολιτική λύση, ένας εναλλακτικός δρόμος.
Όλα αυτά μέχρι τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου και το Σαββατοκύριακο της υπογραφής της συμφωνίας, που διέλυσε τις προαναφερθείσες αυταπάτες, όταν οι πιστωτές της Ελλάδας είπαν στον Αλέξη Τσίπρα, ότι αν θέλει να σταματήσει τη λιτότητα, θα πρέπει να το κάνει πηγαίνοντας στη δραχμή. Αυτό που συνέβη τότε έμελλε να αλλάξει και τα πολιτικά πράγματα της χώρας για τα επόμενα, τουλάχιστον, δύο χρόνια.
Αυτό που συμβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ένα “νοικοκύρεμα” του Κοινοβουλίου ώστε να αντανακλά αυτή την πραγματικότητα.
Συνεχίζοντας, τονίζει ότι τόσο ο διασπασμένος ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ έχουν χτυπηθεί από την απάθεια του εκλογικού σώματος, ενώ οι δημοσκοπήσεις θα έπρεπε λογικά να δείχνουν αυτό που επιθυμεί ο λαός. Μια ευρεία συγκυβέρνηση με προοπτική τετραετίας.
Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί, καθώς Τσίπρας και Μεϊμαράκης έδειξαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν.
Συνεπώς ο νικητής, προβλέπει το περιοδικό, θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των τριών μικρότερων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και θα κληθεί άμεσα να εφαρμόσει μέτρα που οι Τσίπρας, Σαμαράς και Παπανδρέου δεν πραγματοποίησαν.
Εκτός αυτού, αναφέρει ότι θα πρέπει να προχωρήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να χειριστεί το θέμα του χρέους και να αντιμετωπίσει το κύμα μεταναστών/προσφύγων.
Το άρθρο καταλήγει με την επισήμανση: “Είναι σίγουρο ότι οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα συγχωρεθούν εάν σκεφτούν πως αυτές τις εκλογές αξίζει κανείς να τις χάσει”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις