Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ για τις εκλογές, ενώ είναι πιθανόν να έχουμε και εννιακομματική Βουλή μετά από πολλά χρόνια.

Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και ΚΚΕ, φαίνεται ότι δίνουν «μάχη» για την τρίτη θέση που δίνει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με τη ΧΑ να διατηρεί προβάδισμα.

Στον αντίποδα, ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων δίνουν αγώνα για την κοινοβουλευτική τους επιβίωση, όντας στο όριο για την είσοδο τους στην εθνική αντιπροσωπεία, με τη ΛΑΕ πάντως να φαντάζει σε επισφαλέστερη θέση.

Σημειώνεται ότι ποια και πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή θα καθορίσει και το πολιτικό τοπίο σε σχέση με τον σχηματισμό κυβέρνησης την 21η Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΠΑΜΑΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει από 31% έως 35%, η ΝΔ 29% έως 33%, η ΧΑ 6% έως 8%, Το Ποτάμι 3,5% έως 5,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5% έως 7%, η ΛΑΕ 2,5% έως 3,5%, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων 2,5% έως 4,5% άλλο 2% με 3%.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις