Συνελήφθησαν για παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, στα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης.

Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν αυτή την κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Οι δύο συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ συνελήφθησαν για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αναίτιες και τρομοκρατικού χαρακτήρα συλλήψεις και καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.