Επανερχόμενος στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας, αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία».

Για να συνεχίσει: «Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη δικαιοσύνη που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής. Ξέρετε ότι έγινε η αρχή μιας προσπάθειας για βασικά ζητήματα της Δικαιοσύνης όπως είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς. Έγινε μια σημαντική κίνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, στη Γαλλία, με την επίσκεψη εισαγγελέων που προώθησαν την υπόθεση Λαγκάρντ. Η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης είναι το βασικό ζήτημα που τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα. Πρέπει να στήσουμε πιλοτικές δομές». 

Και κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος «προτεραιότητά μας είναι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η καταπολέμηση της διαφθοράς».
Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης και σήμερα αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη όσο γίνεται και με ανθρώπινο πρόσωπο».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις