Αρματαγωγό του Στόλου αποπλέει το πρωί από το Βόλο για τη Σκόπελο -που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης– μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά από επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Επίσης, στο νησί μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας.

Επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στη Σκόπελο, είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

Βίντεο αυτόπτη


Εντυπωσιακό time lapse video με το πέρασμα του “καιρού”

Φωτογραφίες από skopelos-news.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις