Η αριστερά απέδειξε ότι δεν είναι παρένθεση, δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας ότι από τη Νέα Υόρκη και την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έγινε σαφές ότι η χώρα έχει «μία κυβέρνηση παραγωγής έργου», κάτι που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στη συζήτηση για το χρέος και την ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας.
Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει μία ουσιαστική απομοίωση (του χρέους) … πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναπτυξιακή και παραγωγική διαδικασία».
 
Αναφερόμενος στο θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, τόνισε ότι «δεν μπορεί να είναι με βάση τις ευχές του ξεπουλήματος, όπως συζητιόνταν πριν από μερικά χρόνια, θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο πέραν των ιδιωτικών επενδύσεων και σε μεγάλες διαρθρωτικές συμφωνίες με διασφαλισμένο το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά, το περιβάλλον, αλλά βεβαίως και το κίνητρο του επιχειρηματικού κέρδους, είτε για τον ιδιώτη είτε για τα συμφέροντα των χωρών με τις οποίες θα συνάψουμε αυτές τις συμφωνίες».
Σχετικά με το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και το αν θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν, είπε ότι «δεν ξέρω αν θα είναι στα πρώτα, θα είναι σίγουρα στην ύλη αυτής της Βουλής και θα ήταν και της προηγούμενης αν μακροημέρευε με την έννοια και της προετοιμασίας της αναθεωρητικής Βουλής, που θα είναι η αμέσως επόμενη… αυτό πάντοτε λοιπόν είναι ένα ανοικτό ζήτημα, ήταν στις προτεραιότητές μας, παραμένει και εδώ θα είμαστε να τα δούμε, το επόμενο διάστημα».
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τι δύσκολη περίοδο που ακολουθεί (ασφαλιστικό, παρατάσεις, πέναλτι, νέοι φόροι, Ι.Χ., ΕΝΦΙΑ) και το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τους πολίτες, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «για το μεν ασφαλιστικό δεν θα κάνω καμία κρίση διότι γίνεται μία συζήτηση χωρίς να υπάρχει ακόμα η επίσημη και επεξεργασμένη θέση από πλευράς της κυβέρνησης».
Εν συνεχεία τόνισε: «Το άλλο το ζήτημα των φόρων έχει έρθει πάνω στο τραπέζι, είναι έτσι όπως τα λέτε είναι δύσκολο για αυτή τη φάση, το σήμα από το υπουργείο Οικονομικών -απ’ ότι αντελήφθην- είναι ότι θα υπάρξει μία εσωτερική αναδιανομή των φορολογικών βαρών ανάλογα με το επίπεδο των εισοδημάτων. Το ίδιο και για τα αυτοκίνητα, το ίδιο δηλαδή και κάθε έναν από τους φόρους, εξαιρουμένου για την ώρα, απ΄ότι φαίνεται του ΕΝΦΙΑ, που βασικά θα μείνει αυτό που ξέραμε, τουλάχιστον για φέτος θα γίνει μία προσπάθεια να έχει ένα κοινωνικό πρόσημο. Αλλά το βάρος σίγουρα θα είναι μεγάλο και με ανησυχεί το ότι διαβάζω και εγώ ότι θα μείνει για τα φροντιστήρια κλπ το 23%. Αυτό είναι επιπλέον επιβάρυνση για την οικογένεια που τώρα περνάει δύσκολα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις