Δωρεά ύψους 750.000 ευρώ στους  Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Βόρεια Ελλάδα ενέκρινε το Δ.Σ. του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου.
Οι δύο οργανισμοί παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών καθαρισμού, διανομής ειδών πρώτης ανάγκης και βελτίωσης των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου, Ανδρέας Δρακόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με τη δωρεά, αναφέρει:
«Η τρέχουσα κατάσταση έχει φτάσει σε ιδιαίτερα κρίσιμα επίπεδα. Το Ίδρυμα αναγνωρίζει την ανάγκη για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια. Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι, το μέγεθος της κρίσης είναι τέτοιο, που απαιτεί μία πολύ ευρύτερη και θεσμική, συνεργατική παρέμβαση και προσέγγιση. Πιστεύουμε, όμως, ότι η εκτεταμένη εμπειρία και των δύο αυτών οργανισμών στην αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να επιφέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις