Την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, το Σεπτέμβριο του 480 π.Χ., που πραγματοποιήθηκαν στο νησί, προτρέποντας παράλληλα «να είμαστε άγρυπνοι φρουροί, άξιοι συνεχιστές των ηρωικών μας προγόνων».

«Πρέπει σε ημέρες όπως αυτή να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχει κάτι βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει. Είμαστε όλοι Έλληνες, τιμούμε μαζί τους ήρωές μας και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε δε ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εκείνες τις δράσεις που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τις πράξεις που δίνουν προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

Για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι επρόκειτο περί «μιας νίκης που κατά γενική ομολογία υπήρξε καθοριστική για τη διάσωση του Δυτικού Πολιτισμού», «μία από τις πρώτες συμμαχικές επιχειρήσεις απέναντι σε έναν κοινό εχθρό» και ότι «ο αγώνας κατά των Περσών ήταν αγώνας για την ελευθερία, ήταν μια νίκη του ελεύθερου πνεύματος κατά της βαρβαρότητας και της υποτέλειας».

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «οι βασικοί παράγοντες που επιδρούν στη θαλάσσια ισχύ της χώρας μας είναι η γεωγραφική και η γεωπολιτική θέση, ο πληθυσμός, το οικονομικό και βιομηχανικό δυναμικό, καθώς και η αεροναυτική δύναμή της». Επανέλαβε δε ότι «η ναυτική ισχύς έχει πρωταγωνιστική θέση στο χώρο όλου του ελληνισμού» και τόνισε πως «η Ελλάδα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μία καινούργια απειλή από την Ανατολή, την απειλή του φονταμενταλισμού».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε «την ηθική και εθνική υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη.

Η κληρονομιά που μένει λοιπόν σε εμάς είναι να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διαφύλαξη της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας», κατέληξε.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, οι τοπικές αρχές, πρεσβευτές συμμαχικών χωρών κ.λπ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις