Μην απορήσετε αν, σκανάροντας τον κατάλογο του νέου κρεατόφιλου εστιατορίου της Γλυφάδας, πέσει το μάτι σας σε πατάτες «El Pecado» – να τις πάρετε, είναι τραγανές, με μαγιονέζα αρωματισμένη με τρούφα. Ο Άρης Χατζόπουλος, το ήμισυ (το άλλο ήμισυ ήταν ο Διονύσης Ραλλάτος Πρώιος ) του επί χρόνια ταυτισμένου με τη διασκέδαση στoυ Ψυρρή bar-restaurant και δηλωμένος λάτρης του μπάρμπεκιου, επέστρεψε με πρωτεϊνούχο project. Στο νέο του εγχείρημα, την «Grilleria», συνεργάζεται με τον φίλο του και γνωστό αρχιτέκτονα και διακοσμητή Σπύρο Σούλη, ο οποίος έχει αναλάβει και το ντεκόρ. Mε τo μάρμαρο, το φυσικό ξύλο, τα μεταλλικά πλέγματα, τα μπαλταδάκια και τα μαχαίρια καρφωμένα στον τοίχο και με τα γλομπάκια να σχηματίζουν το όνομά του, το μαγαζί είναι καλαίσθητα ξεκούραστο και φιλικό, ενώ έχει μια πολύ όμορφη πίσω αυλή με το μπαρ της. 
H «Grilleria» ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια, που πιάνει από ωραία παρουσιασμένα χοιρινά μπριζολάκια (κρεμασμένα από τσιγκέλια ) και burgers (σε κούνια αυτά ) μέχρι rib eye, striploin ή το high end του κρέατος που ακούει στο όνομα Kobe beef. Δοκίμασα κάποια πιάτα τις πρώτες ώρες (ούτε καν ημέρες ) λειτουργίας του χώρου και, παρότι η κουζίνα χρειαζόταν λίγο ακόμη χρόνο για να βρει απόλυτα το ρυθμό της, πράγμα λογικό, οι δυνατότητες ήταν εμφανείς. 
Οι πρώτες ύλες είναι καλοδιαλεγμένες, όλα είναι χειροποίητα κι ο Κώστας Τερζούδης (βλ. παλιότερα «Mezzo Mezzo», «Αkanθus», «Villa Mercedes» κ.ά. ) πλαισιώνει το focal point «κρέας» με ωραίες ιδέες από τα πρώτα πιάτα μέχρι τα γλυκά – το crumble κακάο με ξηροκαρπάτη αίσθηση νομίζω ότι θα είναι εκείνο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Τώρα, το γεγονός ότι ο Άρης Χατζόπουλος έχει στα πλάνα του για τα απογεύματα της Κυριακής λίγο γλέντι, πιθανότατα με κάποιο live, είναι μάλλον αναμενόμενο με τέτοιο… αμαρτωλό παρελθόν. 
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 2108981145, 6942010850
Πηγή: www.athinorama.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις