Ζούμε σε καιρούς αυξήσεων, αλλά όχι των μισθών… Μαζί με τους φόρους, αναμένεται να αυξηθεί και το απλό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον Βήμα FM, είπε ότι το εισιτήριο θα αυξηθεί κατά 10%, διότι ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει επιβάρυνση μόνο στο απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιείται περιστασιακά από τους τουρίστες ή άλλους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να διατηρηθεί σε χαμηλή τιμή η κάρτα απεριορίστων διαδρομών, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα Μέσα Μεταφοράς.

Σήμερα η τιμή του εισιτηρίου είναι 1,20 ευρώ και με την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% η τιμή τουενιαίου εισιτηρίου θα αυξηθεί στο 1,30 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και των περιφερειακών αεροδρομίων -που προβλέπονται μέσα στη συμφωνία- “δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία”.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα
, είπε ότι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΔΙΣΥ προβλέπεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός, ενώ αυτός των αεροδρομίων βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του.

Διευκρίνισε ότι η Fraport είναι η ανάδοχη, πλειοψηφούσα κοινοπραξία και πρέπει να γίνουν οι ανάλογες συνεννοήσεις για τη σύμβαση που θα υπογραφεί και έχει ήδη συνταχθεί το σχέδιό της.

Ο ίδιος προχώρησε στην εκτίμηση ότι έως το τέλος του χρόνου θα υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις