«Η επιστροφή στη διαδικασία της ειρήνευσης και η περιφρούρηση της δημοκρατίας αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων κατά της ανθρώπινης ζωής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 18.30 στο Σύνταγμα.

ΑΔΕΔΥ

Για επίθεση του τουρκικού κράτους στις συγκεντρώσεις των οργανώσεων και συνδικάτων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα, στο μεγάλο συλλαλητήριο των μαζικών οργανώσεων της Τουρκίας για την Ειρήνη κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε δημόσια καταγγελία της για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας.

Στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πρόκειται κυριολεκτικά για κήρυξη εμφυλίου πολέμου του βαθέως κράτους, του Ερντογάν και της αστικής τάξης ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την τουρκική Αριστερά που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση παζαρεύει νέες συμφωνίες με το καθεστώς Ερντογάν, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να θεωρούν ”τρομοκρατικές” τις οργανώσεις της τουρκικής αριστεράς να συμμετέχουν στην ”αντιτρομοκρατική” εκστρατεία του ιμπεριαλισμού.

Το διεθνές εργατικό και λαϊκό κίνημα, πρέπει να υψώσει αγωνιστικό φραγμό στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων συμμάχων του σε όλες τις χώρες».

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια συνδικάτα, στις οργανώσεις, στον κουρδικό και στον τούρκικο λαό, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις