Οι πολίτες στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας πιστεύουν ότι η επόμενη γενιά γυναικών θα αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, όπως αναφέρει το Thomson Reuters Foundation.

Η έρευνα που διεξήγαγε σε όλη την Ασία η εταιρία πιστωτικών καρτών Mastercard ζήτησε από τους 8.700 ερωτηθέντες να απαντήσουν εάν θεωρούν πως στο μέλλον οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων θα διευρυνθούν, θα παραμείνουν αμετάβλητες ή θα μειωθούν.

Οι φτωχότερες χώρες, όπως το Βιετνάμ, η Ινδονησία και η Μιανμάρ ήταν οι πιο απαισιόδοξες σε ό,τι αφορά την ισότητα των γυναικών με τους συμμετέχοντες από πλουσιότερα κράτη όπως η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη να αναμένουν προόδους στην ισότητα των φύλων.

Ο δείκτης «ευημερίας της επόμενης γενιάς», σύμφωνα με την έρευνα που διενεργείται σε 17 χώρες με αναπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές, χρησιμοποιεί μια κλίμακα, όπου το 0 αποτυπώνει την πιο αρνητική εικόνα, το 50 αντιστοιχεί σε ουδέτερη εκτίμηση και το 100 αντανακλά τις θετικότερες εκτιμήσεις.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο δείκτης καταγράφει τις υψηλότερες τιμές του στη Μαλαισία (54,4), στις Φιλιππίνες (36,5) και στην Ταϊλάνδη (27,1) ενώ τις χαμηλότερες στην Μιανμάρ (11,6), την Ινδονησία (9,5) και το Βιετνάμ (1,9).

Αντίστοιχα, για τις επτά αναπτυγμένες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ο δείκτης διαμορφώνεται συνολικά στο 62,6, με την Ταϊβάν (84,3), την Αυστραλία (71,0) και τη Σιγκαπούρη (64,8) να είναι οι πιο αισιόδοξες αναφορικά με τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων στο μέλλον.

Τα ποσοστά στα πλουσιότερα κράτη δείχνουν ότι οι «γυναίκες επιζητούν να παγιώσουν αυτά τα οποία κέρδισαν με μάχη οι μητέρες τους» είπε η Πολίν Τουίντι, αναπληρωτής εκπρόσωπος για την Ταϊλάνδη του μη κυβερνητικού αναπτυξιακού οργανισμού Asia Foundation.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις