Συγκέντρωση στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, κατά του πολυνομοσχεδίου.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά στρώματα παρεμβάσεις και καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις.

Στο Σύνταγμα παράλληλα, εκτός από την ΑΔΕΔΥ, τη δική τους συγκέντρωση είχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΚΔΕ και η Λαϊκή Ενότητα παρουσία του επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι «τόσο το πολυνομοσχέδιο όσο και η πρόταση της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών, αντιπροσωπεύουν μια κυβερνητική πολιτική η οποία έχει το βάρβαρο τίτλο, «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, σημείωσε ότι η κυβερνητική πολιτική περιλαμβάνει φορολεηλασία, κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, περικοπή των συντάξεων και των μισθών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και εθνική υποτέλεια, τονίζοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει περάσει στην αντεπίθεση για τη μεγάλη ανατροπή στη χώρα.

Για την Επιτροπή Σοφών δήλωσε ότι είναι «ο λαγός της κυβέρνησης» και παρατήρησε ότι η θέση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το συμβουλευτικό της ρόλο, είναι απλώς «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Δύο ξεχωριστές πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό που έγραφε «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε, δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε» έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η πορεία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Σοφίας και κατέληξε στο Λιμάνι, όπου πραγματοποιείται το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν απόψε στο Ηράκλειο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Στην πλατεία Ελευθερίας, τοπικοί φορείς, συνταξιούχοι εκπρόσωποι εργατικών και συνδικαλιστικών σωματείων με συνθήματα και πανό έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Παράλληλα μέλη του ΠΑΜΕ, αγρότες ιδιωτικοί υπάλληλοι, το Συνδικάτο Οικοδόμων κ.ά. πραγματοποίησαν πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου.

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αντίθεση τους στα νέα μέτρα που ψηφίζονται τα μεσάνυκτα στη Βουλή και παράλληλα να εκφράζουν την ένδειξη αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες του πολέμου.

Στην πλατεία δημοτικής αγοράς συγκεντρώθηκαν μέλη σωματείων της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας, διαδηλώνοντας ενάντια στα νέα μέτρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Στην πλατεία Νέων Καταστημάτων συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, αγρότες και κτηνοτρόφοι, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν στα νέα μέτρα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν την δική τους πορεία.

Πορεία στους δρόμους των Χανίων πραγματοποίησε και ομάδα νεαρών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο πλαίσιο μεσογειακής συνάντησης που πραγματοποιούν στα Χανιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις