Επίθεση μέσω Διαδικτύου, με υβριστικά σχόλια, δέχονται μέλη της Επιτροπής των “Σοφών” που κατάρτισαν το πόρισμα για το ασφαλιστικό, το οποίο προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να δεσμεύεται πως δεν θα είναι “ευαγγέλιο”.

Μάλιστα κάποια μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δέχονται και τηλεφωνήματα με απόκρυψη, όπου άγνωστοι τους απειλούν για τη σωματική τους ακεραιότητα και σε μια περίπτωση ακόμα και για τη ζωή τους.

Όπως μετέδωσε το Mega, τα μέλη της Επιτροπής σκοπεύουν εάν συνεχιστούν οι απειλές να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για προστασία τους, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και άρση του απορρήτου των κλήσεων προκειμένου να αποκαλυφθούν ποιοι απειλούν τις ζωές τους.

Κάποια μέλη δεν χρησιμοποιούν πλέον τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να αποφύγουν αυτές τις απειλές.

Στον απόηχο των πληροφοριών, το μέλος της Επιτροπής, Δημήτρης Μπούρλος, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega πως “η Επιτροπή δεν κόβει συντάξεις”.

“Εγώ ήμουν από αυτούς που εξέφρασαν διαφορετική άποψη σε σχέση με το πόρισμα, σε εμένα δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά μου μεταφέρθηκαν ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου μεταφέρθηκε πλειάδα περιστατικών. Και ως μεμονωμένα είναι απαράδεκτα” τόνισε.

Και υποστήριξε περαιτέρω: “Η επιτροπή εισηγείται κάποια πράγματα, εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια επιστημονική επιτροπή που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, άλλωστε σας θυμίζω και το εξής, στην επιτροπή το 1/3 ήταν δικαστές από αυτούς που συμμετείχαν σε συνθέσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων”.

Εκτίμησε πως “τα δύσκολα για το ασφαλιστικό έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο μνημόνιο” και πως “είναι γνωστό και τα δύσκολα βέβαια προέρχονται και από την σκληρή πραγματικότητα”.

Ποιοι είναι στην Επιτροπή “Σοφών”


1. Αννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρος.

2. Βασίλης Ανδρουλάκης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας.

3. Διονύσιος Γράβαρης, Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής.

4. Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.

5. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, ομ. Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.

6. Σταυρούλα Κτιστάκη, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας.

7. Φρόλη Κουσκουνά, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

8. Σπύρος Μαρκάτης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας.

9. Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα.

10. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης.

11. Αθηνά Πετρόγλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα.

12. Αγγελος Στεργίου, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις