Τα τρόφιμα που αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας αποτελούν ίχνη που αποκαλύπτουν τις διατροφικές σας συνήθειες και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόβλεψη του βάρους σας, χωρίς τη βοήθεια ζυγαριάς.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell φωτογράφισαν τις κουζίνες 200 αμερικανών προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο με βάση τα τρόφιμα που βρίσκονταν στο πάγκο θα προέβλεπαν το βάρος των γυναικών του σπιτιού.

Πράγματι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες είχαν δημητριακά πρωινού στον πάγκο ζύγιζαν 9 κιλά παραπάνω από όσες δεν είχαν, ενώ εκείνες που είχαν αναψυκτικά στον πάγκο της κουζίνας ζύγιζαν 10-12 κιλά παραπάνω. Τα καλά νέα; Όσες είχαν μια φρουτιέρα στον πάγκο της κουζίνας ζύγιζαν 6 κιλά λιγότερο από τις άλλες.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Brian Wansink η έρευνα αποκαλύπτει την ύπαρξη της δίαιτας «τρώω ό,τι βλέπω» ενώ, όπως ο ίδιος δήλωσε ως λάτρης των δημητριακών, μπορεί τα τελευταία να είναι μια υγιεινή επιλογή, αλλά αν τρώμε ένα μπολ κάθε φορά που τα βλέπουμε, σίγουρα δεν θα αδυνατίσουμε!

Πηγή: vita.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις