Παράνομη χρήση του μαιευτηρίου “Έλενα” από τον… διοικητή του νοσοκομείου περιλαμβάνεται στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, που αναφέρει πως το υπουργείο Υγείας ζήτησε την παραίτησή του – με τον διοικητή να μην εγκαταλείπει τη θέση του.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει πως πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι πλέον η απομάκρυνση του διοικητή απ’ τα καθήκοντά του είναι θέμα λίγου χρόνου.

Ο διοικητής προχώρησε πριν από δύο μέρες στη διενέργεια ΕΔΕ που αφορά την περίπτωσή του. Με αυτήν ζητά να καταθέσει και πάλι το προσωπικό το οποίο ελέγχθηκε από το κλιμάκιο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Το σωματείο εργαζομένων ενημέρωσε τη διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου που “τρέχει” την ΕΔΕ πως μπορεί να απευθυνθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή για να λάβει γνώση των καταθέσεων όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Τί αφορά η υπόθεση; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διοικητής φέρεται να νοσηλεύτηκε παράνομα για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει εισαγωγή, την ώρα που όλες οι εξετάσεις που του έγιναν έφεραν άλλο όνομα, και συγκεκριμένα ενός γυναικολόγου του νοσοκομείου.

Παράλληλα, για όσο διάστημα νοσηλευόταν φέρεται χρησιμοποιούσε 3 δωμάτια και δύο νοσηλεύτριες ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Το βασικότερο απ’ όλα βέβαια είναι ότι νοσηλευόταν ανάμεσα σε εγκύους, νεογνά και λεχώνες, πράγμα που απαγορεύεται ρητά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ρακιντζής, ο διοικητής πλήρωσε κατόπιν το κόστος της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις