Επίθεση σε Β. Μεϊμαράκη και Ντ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απ. Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον “Βήμα 99,5″, είπε για τον κ. Μεϊμαράκη:

“Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Μάλιστα… Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μεταφέρουμε τα εσωκομματικά μας προβλήματα στο φόρουμ του ΕΛΚ. Δηλαδή, προτείνεται ένα πρόσωπο (σ.σ.: η κ. Μπακογάννη) χωρίς να έχει περάσει από καμία διαδικασία έγκρισης και τελικά αποσύρεται κιόλας.

Είχαν αποσυρθεί οι Κύπριοι, με τη δική τους υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός να μείνει χωρίς την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, την οποία θα μπορούσε να έχει. Η παράταξή μας δεν είχε ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να ψηφιστούν; Την κ. Γιαννάκου, τον κ. Κεφαλογιάννη ή ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν η πρώτη τοποθέτηση ότι θα ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ;”

“Συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία”

Ιδιαιτέρως οξύς ήταν ο κ. Τζιτζικώστας για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ και τελικώς την απόσυρσή της.

“Θεωρώ ότι αυτό έχει να κάνει με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και με τις συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία. Αυτά ακριβώς είναι που θέλω να αλλάξω στη ΝΔ. Γιατί χθες βράδυ βρέθηκε στο δείπνο (σ.σ.: προς τιμήν του Φρ. Ολάντ) μια βουλευτής και όχι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Γιατί δεν πήγε κάποιο θεσμικό πρόσωπο;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την “υποστήριξή” του από τον Αντ. Σαμαρά

Ερωτηθείς για τα σενάρια παρασκηνιακής στήριξης της υποψηφιότητάς του από τον Αντώνη Σαμαρά απάντησε πως είναι υποτιμητικό και κακόγουστο για έναν πρώην πρωθυπουργό να κάνει τον αντιπρόεδρο, αν ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος και συμπλήρωσε:

“Κράτησα αποστάσεις από μια συγκεκριμένη λογική που έχουν κάποιοι, διότι προβληματίζονται όταν βλέπουν ένα νέο άνθρωπο να ξεκινάει μια μάχη και να θέλει να αλλάξει την παράταξή του και να ξαναγίνει ελκυστική στην κοινωνία. Βλέπω την προσπάθεια κάποιων να εννοήσουν ή να υπονοήσουν ότι πίσω από την υποψηφιότητά μου κρύβονται συστήματα ή μηχανισμοί. Και είπα ξεκάθαρα ότι είναι κακόγουστο αστείο αν πιστεύει κάποιος ότι εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος της ΝΔ, θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει τον αντιπρόεδρο. Είναι κακόγουστο αστείο, είναι υποτιμητικό για τον ίδιο”.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Για τις ιδιωτικοποιήσεις γενικότερα ανέφερε: “Εγώ πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα, στις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κάνουν τεράστιο σφάλμα, όταν μιλάνε για κοινωνική πολιτική χωρίς την παραγωγή πλούτου. Πώς είναι δυνατόν χωρίς να παράξουμε πλούτο, να στηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους; Άρα, ασφαλώς και πιστεύω στις ιδιωτικοποιήσεις. Το Ελληνικό πρέπει να τρέξει, τα αεροδρόμια πρέπει να προχωρήσουν. Αν έτρεχαν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα λειτουργούσαν αντισταθμιστικά σε όλα αυτά που είπαμε προηγουμένως, όπως οι αγρότες, η Παιδεία κτλ.”.

Για το debate

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής debate απάντησε πως είναι υπέρ μόνο στην περίπτωση που λάβουν μέρος και οι τέσσερις υποψήφιοι. «Ή όλοι ή τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο» ανέφερε.

Για τα προαπαιτούμενα

Για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΝΔ στις ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας δήλωσε: «Πρέπει η ΝΔ να στηρίζει όσους νόμους έχουν μεταρρυθμιστικό πρόσημο, δηλαδή είναι στην κατεύθυνση των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα, αλλά να καταψηφίζει μέτρα που πηγάζουν από τις αριστερές ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγούν σε ένα νέο φαύλο κύκλο της οικονομίας μας.

Συγκεκριμένο παράδειγμα, η φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία θεωρώ ότι καταστρέφει και πετυχαίνει ένα πλήγμα όχι μόνο στη μεσαία τάξη, αλλά σε κάθε ελληνική οικογένεια, η οποία στέλνει τα παιδιά της, λόγω της άθλιας εικόνας που έχει σήμερα η εκπαίδευση, στα φροντιστήρια. Και ενώ ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα το πάρει πίσω, σήμερα μαθαίνουμε ότι το μείωσε 10 μονάδες, αλλά παραμένει εδώ. Και αυτά, ήταν λόγια του αέρα. Ένα δεύτερο, είναι οι αγρότες”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις