Για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προσωπικών δεδομένων συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα 58χρονος υπάλληλος βιβλιοπωλείου στην Κοζάνη, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Ο συλληφθείς διέθετε προς πώληση, στο βιβλιοπωλείο του 31χρονου, ξενόγλωσσα βιβλία σε φωτοτυπίες χωρίς την άδεια του νόμιμου εκδότη, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στο εν λόγω βιβλιοπωλείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 27 φωτοτυπημένα ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα βιβλία, οκτώ φωτοτυπημένα εξώφυλλα βιβλίων, οκτώ πρωτότυπα βιβλία, το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ, τέσσερις κάμερες καταγραφής οπτικού υλικού και ένα καταγραφικό.
Ο 31χρονος ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου που απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου, αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις