Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης Σ. Βούλτεψη και Αν. Λοβέρδου, προκάλεσαν οι αναφορές του Στ. Κοντονή σε απάντησή του στην ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «τερατολογίες μεγίστου βαθμού» τις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου «για νέα τζάκια που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν τους ενδιαφέρουν τα νέα τζάκια αλλά τα παλιά τζάκια, γιατί έχουν μαζί τους σχέσης αίματος και διαπλοκής, γιατί λειτουργούν μέχρι σήμερα κακομεταχειρισμένα. Το είδαμε 25 χρόνια τώρα με τις προσωρινές άδειες», επισήμανε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να γίνει νόμιμη αδειοδότηση, να καταργηθεί το καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας, και να πάρουν όσοι θέλουν επενδύσεις, άδειες και συχνότητες που είναι περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού».

«Αυτή η κυβέρνηση επιτελεί κοινωνικό έργο με το να φροντίζει το δημόσιο να μην πηγαίνει στους τέσσερις ανέμους και να πληρώσουν όσα τους αναλογούν», συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού που κατέληξε λέγοντας: «Αυτό το νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της Αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά Αριστερά, κάνουμε πράξη αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και 25 χρόνια».

«Από την Αριστερά κράτησαν μόνο τον σταλινισμό», σχολίασε για την τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος. Κάνατε καριέρα σε αυτά τα ΜΜΕ που πολεμάτε, σχολίασε ο κ. Λοβέρδος, να συνηθίσετε τον ρόλο των ΜΜΕ, είπε κλείνοντας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενοχλείται που δημιουργεί κέντρο προπαγάνδας και θα πρέπει να παίρνουν άδεια από το δημόσιο μέσο που εργάζονται για να έχουν κι άλλη απασχόληση οι δημοσιογράφοι. «Φέρτε και τον Γεωργαλά που έφτιαξε υπηρεσία εποπτείας Τύπου», σχολίασε η κ. Βούλτεψη, εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα.

Απαντώντας ο κ. Κοντονής είπε ότι η κυβέρνηση δέχεται και την κριτική και τον διάλογο, ενώ δεν έχει απαγορεύσει σε κανέναν να εκφράζεται όπως θέλει. «Όλοι θα ελέγχονται στον χώρο», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις