Οι άντρες θεωρούν μια γυναίκα που είναι πιο έξυπνη από αυτούς ιδιαίτερα ελκυστική, όταν όμως τη βλέπουν μπροστά τους «κομπλάρουν» και δεν της ζητούν να βγουν ραντεβού, δείχνει μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology Bulletin.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, το Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα έπειτα από πείραμα που διεξήγαγαν και το οποίο περιελάμβανε 105 άντρες και μια ομάδα γυναικών.

Όλοι οι συμμετέχοντες, άντρες και γυναίκες, έπρεπε αρχικά να περάσουν από ένα τεστ ευφυΐας σε Μαθηματικά και Γλώσσα. Αφού τα αποτελέσματα των γυναικών γνωστοποιήθηκαν στους άντρες, τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τις γυναίκες. Παρατηρήθηκε μια τάση οι άντρες να δίνουν υψηλότερες βαθμολογίες στις γυναίκες που τους είχαν ξεπεράσει στο τεστ, αξιολογώντας τες ως πιο ελκυστικές σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν τα πήγαν τόσο καλά όσοι εκείνοι.

Όταν όμως οι άντρες είδαν από κοντά την έξυπνη γυναίκα, η φυσική παρουσία φάνηκε να «αποτελεί πλήγμα για τον ανδρισμό τους», εξηγούν οι ερευνητές, με αποτέλεσμα να διστάζουν να της ζητήσουν να βγουν ραντεβού.

«Οι άνδρες σχημάτισαν πιο ευνοϊκή γνώμη και έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις γυναίκες που φάνηκε να είναι πιο έξυπνες από αυτούς», αναφέρει η μελέτη. Ωστόσο, η στάση τους δεν υπέδειξε κάτι τέτοιο όταν τις είδαν από κοντά, καθώς ήταν απόμακροι και καθόλου πρόθυμοι να τις συναντήσουν ξανά.

Η νέα έρευνα αντικρούει τα ευρήματα παλαιότερων μελετών και δημοσκοπήσεων που έχουν υποδείξει ότι οι άνδρες αναζητούν μια έξυπνη σύντροφο, καθώς η ευφυΐα υποδεικνύει ότι η γυναίκα έχει λάβει καλή ανατροφή από την οικογένειά της και ότι θα γίνει καλή μητέρα.

*πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις