Τις ίδιες με τις βαριές πρωτόδικες ποινές επέβαλε με απόφασή του την Τρίτη το Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους δύο Σύρους για την δολοφονία του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.
Στο Εφετείο είχαν προσφύγει οι δύο αλλοδαποί (αφού ο τρίτος, ένας Έλληνας που επίσης έχει καταδικασθεί, είχε παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης) και ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι όπως πρωτόδικα και να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που υιοθέτησε το δικαστήριο.
Έτσι παραμένει η ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και 19 χρόνια για αρπαγή, σύσταση συμμορίας και διακεκριμένη φθορά.
Οι δράστες το Μάρτιο του 2009 είχαν κλείσει ραντεβού με τον επιχειρηματία σε μια οικοδομή εκτός Ηρακλείου, και τον απήγαγαν ζητώντας λύτρα από την οικογένειά του.
Τρία 24ωρα μετά την απαγωγή και αφού τους δόθηκαν τα λύτρα -155.000 χιλιάδες ευρώ-, ο Κυπριωτάκης βρέθηκε στραγγαλισμένος, και το σώμα του αποτεφρωμένο μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκίνητου του που εντοπίσθηκε καμένο.
Και οι δύο κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σχέση με τη δολοφονία, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τρίτο κατηγορούμενο, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρξε ένταση από τους συγγενείς του θύματος.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις