Η πλέον συγκινητική στιγμή της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν το μήνυμα του πιλότου του F16, που πραγματοποίησε με δεξιοτεχνία ελιγμούς πάνω από την πόλη.

«Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα», είπε ο χειριστής του αεροσκάφους.

Στο πιλοτήριο του F16 βρισκόταν ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, με περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου».

Δείτε το βίντεο

Παυλόπουλος: Πηγή έμπνευσης το “ΟΧΙ” του 1940

“Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων αποτελεί το παλλαϊκό “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940″, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

“Το παλλαϊκό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το Έθνος των Ελλήνων. Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος. Μ’ αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας”, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις