«Μέσα στα ερείπια, κάτι χτίζεται. Αυτή είναι η Ελλάδα, η ανθρωπότητα που μας κάνει περήφανους» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μονάδας απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο κάστρο του φόβου. Ανοίγουμε ένα παράθυρο και κοιτάμε. Ο πολίτης φοβάται τη φυλακή, αλλά και μία υποτροπή των αποφυλακιζόμενων. Ο κρατούμενος φοβάται ένα χώρο που μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών, αλλά ακόμη και την ίδια την έξοδο σε μία κοινωνία χωρίς δουλειές, χωρίς φίλους, ίσως πια και χωρίς οικογένεια». 
«Και ξαφνικά η ελπίδα. Μέσα στα ερείπια, κάτι χτίζεται. Αυτή είναι η Ελλάδα, η ανθρωπότητα που μας κάνει περήφανους. Γιατί είναι έργο συλλογικό, κινηματικό, στηριγμένο σε μια κατεξοχήν κοινωνική πρόταση, όπως είναι αυτή του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ. Από το παράθυρο που ανοίγει κοιτάει και ο κρατούμενος την κοινωνία και τη βλέπει αλληλέγγυα στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δυστυχία» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Στην πρώτη περίοδο η κυβέρνηση επιχείρησε ορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις στη νομοθεσία. Η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν ο βασικός στόχος, ήταν ένα μέσο για τον βασικό στόχο, την επανένταξη. Τώρα ακριβώς αναπτύσσονται προσπάθειες και δημιουργούνται δομές που την υπηρετούν».
«Σήμερα εγκαινιάζεται μια μονάδα απεξάρτησης σε λίγο θα έχουμε τη σύνδεση του ψυχιατρείου του Κορυδαλλού με δημόσια ψυχιατρική κλινική και αμέσως στη συνέχεια θα έχουμε την έναρξη λειτουργίας τριών σχολείων μέσα σε φυλακές, στο Δομοκό, στη Νιγρίτα, στα Χανιά» συνέχισε.
Κλείνοντας, τόνισε: «Από την πλευρά μου, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για τις δομές της επανένταξης: μέλη της κοινότητας, κρατούμενους, υπαλλήλους της φυλακής, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και τέλος τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που με μία πρωτοβουλία του, πρωτοφανή από όσο ξέρω στην ελληνική ιστορία, επισκέπτεται μια φυλακή για να δείξει συμβολικά ότι η αλλαγή προς το καλύτερο ενός ανθρώπου και μίας κοινωνίας ποτέ δεν είναι αδύνατη».
Τα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα μονάδας απεξάρτησης που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα μέσα σε φυλακή πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Η εν λόγω θεραπευτική μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 84 άτομα.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις