Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει σχετική Υπουργική Απόφαση για τη μερική παύση εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Αντιθέτως, τονίζεται, στην ιστοσελίδα του ΣτΕ αναρτήθηκε τη Δευτέρα ανακοίνωση για το θέμα, σύμφωνα με την οποία: «δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».
Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Ιγγλέζη: Δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές, υπογραμμίζει και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία καταγγέλλει ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης “παίζουν παιχνίδια” σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.
“Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας χθες (Δευτέρα) το βράδυ διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση που να αφορά τις Σκουριές. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται και προκαταβάλλονται αποφάσεις του ΣτΕ από διάφορα μέσα και μάλιστα από διεθνή πρακτορεία. Την είδηση αυτή τη διέρρευσε το Reuters” είπε η κ. Ιγγλέζη, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM“.
Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι στιγμής είναι σε ισχύ η προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την εντολή του υπουργού κ. Σκουρλέτη για παύση εργασιών και υπογράμμισε ότι η τελική απόφαση πρέπει να εκδοθεί άμεσα.
Η κ. Ιγγλέζη αποκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια ασκείται, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, μια πίεση από τις πρεσβείες του Καναδά και των ΗΠΑ στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες εξόρυξης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
Όπως είπε, οι Σκουριές αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ συμβολικό και εμβληματικό χαρακτήρα για το τι είδους επενδύσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα που -όπως είπε- θα πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, τις διεθνείς νομοθεσίες και τις τοπικές κοινωνίες. “Υπάρχει συγχρόνως και μια πίεση διεθνής από περιβαλλοντικές οργανώσεις που στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων. Για το ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των Σκουριών έχει συμβολικό χαρακτήρα” κατέληξε η κ. Ιγγλέζη.
Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις