Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το δήμο Αθηναίων, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος, θα προσφέρει η ομάδα εμπειρογνωμόνων της IBM, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της εταιρείας IBM που έφτασαν στην Αθήνα, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία, μετά τη σημαντική διάκριση της Αθήνας να επιλεγεί στις 16 πόλεις, παγκοσμίως, στις οποίες η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αρτιότερη λειτουργία τους.

Μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΙΒΜ, Smarter Cities Challenge (@CitiesChallenge), η Αθήνα, η οποία επελέγη μεταξύ 100 πόλεων σε όλο τον κόσμο, θα λαμβάνει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ομάδα της ΙΒΜ βρίσκεται στην Αθήνα από τη Δευτέρα και επί τρεις εβδομάδες θα συνεργαστεί με τα στελέχη του δήμου Αθηναίων και τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές.

H πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με τους εμπλεκόμενους φορείς, (στελέχη δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι υπουργείων, αστυνομικές αρχές, παραγωγικοί φορείς της πόλης, κοινωνία πολιτών, κά), παρουσία της ομάδας της ΙΒΜ, είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά την εμβέλεια και το στόχο της μελέτης, καθώς και για να ζητηθεί η συνδρομή τους ως προς τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων, αλλά και απόψεων, για μια εμπεριστατωμένη και συνολική προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΒΜ Smarter Cities Challenge, μετά από μια εντατική προετοιμασία, η ομάδα της ΙΒΜ, η οποία απαρτίζεται από έξι εξειδικευμένους συμβούλους, θα παραμείνει στην πόλη για τρεις εβδομάδες εργαζόμενη στενά με τα στελέχη του δήμου, αναλύοντας δεδομένα σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της κυκλοφοριακής διαχείρισης.

Τις πρώτες ημέρες, τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών φορέων και, με αυτό τον τρόπο, αποκρυσταλλώνουν διάφορες οπτικές ως προς τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις του προβλήματος που έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων προς επίλυση, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Μετά το πέρας αυτής της σύνθετης, αλλά άκρως εποικοδομητικής διαδικασίας, η ομάδα της IBM θα μελετήσει το ζήτημα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της από αντίστοιχες υλοποιήσεις στο εξωτερικό, αλλά και βέλτιστες πρακτικές, παγκοσμίως, ώστε να παρουσιάσει στο δήμο Αθηναίων ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισής του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καλωσορίζοντας τα στελέχη της IBM, τόνισε ότι: «Η διάκριση της Αθήνας από την IBM αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη της Αθήνας και η δημοτική αρχή της Αθήνας είναι αποφασισμένη να την αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό προς όφελος της λειτουργίας της και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Πουλίδας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση της Αθήνας, καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα από 100 πόλεις, παγκοσμίως, οι οποίες υπέβαλαν στην ΙΒΜ σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε στη διάθεση του δήμου Αθηναίων την παγκόσμια τεχνογνωσία της ΙΒΜ, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές και έξυπνες τεχνολογίες για την επιτυχή διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη της Αθήνας, με απώτερο σκοπό το μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο η πόλη συνεργάζεται με τους πολίτες, παρέχοντας υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και ποιοτικότερη».

Για να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι όλες τις πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο ΕΚΕ της IBM, μπορούν να επισκεφθούν το CitizenIBM blog στη διεύθυνση www.citizenIBM.com, καθώς και στο Twitter (@citizenIBM).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις