Στόχος σκληρής επίθεσης από ομάδα φοιτητών των ΕΑΑΚ έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων του ιστορικού Αμφιθεάτρου “Φυσιολογίας Γ. Κοτζιάς” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο λειτουργεί ξανά μετά από 16 χρόνια.

Μόλις ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο, φοιτητές των ΕΑΑΚ που ήταν στην αίθουσα του επιτέθηκαν λεκτικά, αποκαλώντας τον μνημονιακό ενώ θυμήθηκαν το παρελθόν του στα ΕΑΑΚ καθώς ήταν μέλος τους το 1983-84.

Σήκωσαν, μάλιστα, πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα απαιτώντας εξηγήσεις για την υποχρηματοδότηση της υγείας, την υποστελέχωση στα νοσοκομεία και την ανεργία των γιατρών που τους αναγκάζουν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό: «Εσείς εδώ έχετε και μπουφέ όταν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια δεν έχουν σίτιση» του φώναζαν οργισμένοι.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος ομάδας φοιτητών της Ιατρικής Σχολής ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές από την “υποχρηματοδότηση και την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής των Πανεπιστημίων”. Μίλησε “για κατάρρευση δημόσιων δομών” και για ένα σύστημα “αντικινήτρων” που οδηγεί τους νέους γιατρούς εκτός Ελλάδας.

Ο κ. Πολάκης διατήρησε πάντως την ψυχραιμία του και κάλεσε τελικά τους φοιτητές να τον επισκεφθούν στο υπουργείο, προκειμένου να συζητήσουν.

Δείτε το σχετικό video

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Πολάκης αναπόλησε εμφανώς συγκινημένος τις δικές του στιγμές στο αμφιθέατρο, που ως φοιτητής της Ιατρικής Σχολής 1983-84 έδινε, όπως είπε, τις δικές του “μάχες” για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε φοιτητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Έκανε λόγο για κακή συμφωνία που η εναλλακτική της όμως, υπογράμμισε, θα ήταν μια χαώδης κατάσταση για την οποία κανείς δεν είχε προετοιμαστεί.

Το “παρών ” στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και σύσσωμη η Ακαδημαϊκή κοινότητα.

*πηγή: agonaskritis.gr
*πηγή φωτό και video: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις