Με ακόμη ένα πρωτοσέλιδο – γροθιά που δεν φοβάται να δείξει την αλήθεια όπως έχει – όσο και αν σοκάρει – κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική Liberation, με ανταποκρίσεις από τη Λέσβο όπου κάθε μέρα χάνονται δεκάδες ζωές και “η λέξη τραγωδία έχει χάσει το νόημά της”.

Το πρωτοσέλιδο έχει τη φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού, ξαπλωμένο ανάσκελα με το κεφάλι προς τον ουρανό. Το ένα του παπούτσι έχει βγει, παρασυρμένο από τα κύματα – ίσως στην προσπάθειά του να κολυμπήσει για να σωθεί.

Στις μέσα σελίδες υπάρχουν και άλλες τέτοιες φωτογραφίες νεκρών παιδιών, εικόνες που στα ελληνικά νησιά έχουν φτάσει να αποτελούν “καθημερινότητα”.

“Ακόμη 100 παιδιά έχουν βρεθεί νεκρά μετά τον Αϋλάν” αναφέρει ο τίτλος στο κύριο άρθρο.

Υπενθυμίζεται πως η φωτογραφία του μικρού αγοριού από το Κομπάνι, είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη και ένα κύμα συμπαράστασης στους πρόσφυγες, με κινητοποιήσεις ανθρωπιστικές και πολιτικές – στην κατεύθυνση της πίεσης των κυβερνήσεων.

Από τότε δεκάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους με τον ίδιο τραγικό και άδικο τρόπο, στο “κατώφλι” της ΕΕ που “παρακολουθεί” τις τραγωδίες αμήχανη και ίσως αδιάφορη στην πραγματικότητα.

Διαβάστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις