Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το Σάββατο από την Τρίπολη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας βγάζει μίσος και κόμπλεξ για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι άκρα αριστερός και στον πολιτισμένο κόσμο, ανέφερε, το να είσαι αριστερός είναι κακό, ενώ δήλωσε έτοιμος για ιδεολογική σύγκρουση με την αριστερά.
Ο κ. Γεωργιάδης που πραγματοποιεί από την Παρασκευή περιοδεία στην Πελοπόννησο, δήλωσε τη χαρά του γιατί βρέθηκε στην Τρίπολη, «την ιστορική μας πρωτεύουσα», όπως είπε και προσέθεσε ότι για τον ίδιο, είναι μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, αλλά το ευχαριστιέται. Κάλεσε δε τους νεοδημοκράτες, να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές, «γιατί με μεγάλη συμμετοχή θα βγει πιο ισχυρή η ΝΔ».
Ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο και ότι υπάρχει απαισιοδοξία στους πολίτες από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η ΝΔ, συμπλήρωσε, πρέπει να είναι ισχυρή και δυνατή.
«Δεν θα δείξουμε έλεος στον κ. Τσίπρα, γιατί αποδείχτηκε ανάξιος εμπιστοσύνης» είπε και σημείωσε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μπορείς να κάνεις καμιά συμφωνία. Ακόμη κι αν σου πει ότι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει, ακόμη και τότε πρέπει να αμφιβάλεις».
Επισήμανε πως αυτό που τον διαφοροποιεί από τους συνυποψήφιους του για την προεδρία της ΝΔ, είναι ότι δεν φοβάται την αριστερά και σκοπεύει να κάνει ιδεολογική σύγκρουση με την αριστερά.
Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας είναι «άκρα αριστερά», εξηγώντας ότι «αριστερά θα πει φόρους, κεντρικός σχεδιασμός οικονομίας. Μίσος για τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Τσίπρας βγάζει όλο του το μίσος και κόμπλεξ για τον ιδιωτικό τομέα ως πρωθυπουργός της χώρας. ‘Αρα μια χαρά αριστερός είναι. Απλά στην Ελλάδα νομίζουμε ότι το να είσαι αριστερός είναι κάτι καλό και μας ξενίζει αυτό, ενώ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο το να είσαι αριστερός είναι κακό».
Υπογράμμισε πως όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος στο κόμμα, η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τους αγρότες. Μάλιστα σημείωσε ότι η τρόικα είχε κλείσει το κεφάλαιο των αγροτών με το φόρο στο 13% και δεν υπήρχε συζήτηση.
Επισήμανε ότι «οι φόροι είναι του κ. Τσίπρα και όχι της Ευρώπης», και είπε πως εκείνο που πρέπει να κάνουμε ως χώρα, «είναι να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε ότι δεν θέλουμε φόρους. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, θέλουμε αποκρατικοποιήσεις, θέλουμε αλλαγή οργάνωσης του κράτους, θέλουμε μείωση κρατικών δαπανών. Όχι μόνο θα το δεχτεί η τρόικα, αλλά θα μας επιβραβεύσει κιόλας».
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που φταίει και για το μεταναστευτικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σημείωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που έφερε τους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο.
Τόνισε πως αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να συνεννοηθεί ο κ. Τσίπρας με την Ευρώπη, να κάνει «hotspot» στα τουρκικά παράλια με κοινοτική χρηματοδότηση κι όχι στα ελληνικά νησιά, για να μην μπαίνουν στις βάρκες και χάνονται ζωές στη θάλασσα, και να ανοίξει τα κέντρα κράτησης κι όσοι παράνομα περνούν να οδηγούνται εκεί.
Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ζητά χαλάρωση του μνημονίου από τους Ευρωπαίους και σε αντάλλαγμα να κρατήσει στην Ελλάδα τους πρόσφυγες.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος για να υπάρχουν κοινές περιπολίες Ελλάδος – Τουρκίας είναι στο τουρκικό έδαφος και στα τουρκικά θαλάσσια ύδατα. Ποτέ η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί κοινές περιπολίες στο Αιγαίο».
Τέλος, είπε ότι ο υπουργός Παιδείας πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση για τα όσα είπε για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις