Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο του Μαραθώνα, η Αφή της φλόγας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
«Με αφορμή των 33ο Μαραθώνιο Δρόμο, εκ μέρους του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής Κυβέρνησης καλωσορίζουμε τους χιλιάδες δρομείς του Μαραθωνίου δρόμου και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά το αγωνιστικό τους φρόνημα, η εν γένει αγωνιστικότητά τους και η προσπάθειά τους θα δυναμώσουν έννοιες και ιδέες όπως αυτή της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κοντονής.
«Ο Μαραθώνιος είναι η κορωνίδα των αθλημάτων, γιατί σε αυτόν συμπυκνώνεται η υπέρτατη δοκιμασία και η υπέρτατη προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα κλείνουν πάντα με τον Μαραθώνιο δρόμο, γιατί στο πρόσωπο των μαραθωνοδρόμων, στην ένταση της προσπάθειας αυτών των αθλητών, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια όλων των αθλητών και των αθλητριών όλων των αγωνισμάτων», συνέχισε.
Πρόσθεσε: «Είμαστε στην υπερήφανη θέση να υπενθυμίσουμε προς όλους, ότι σε αυτή τη διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν πάνω στα βήματα τριών μεγάλων προσωπικοτήτων της αρχαίας, της πρόσφατης, αλλά και της νεώτερης ιστορίας: του Φειδιπίδη του οπλίτη δρομέα που έφερε το μήνυμα της νίκης, των λίγων Αθηναίων οπλιτών έναντι της μεγαλύτερης της πιο κραταιάς αυτοκρατορίας του κόσμου εκείνης της εποχής.

Στα βήματα του Σπύρου Λούη, του μεγάλου Μαραθωνοδρόμου, του νικητή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη του μεγάλου αθλητή, αλλά πάνω και κύρια του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας και της εμπέδωσης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι: «Ο Μαραθώνιος αποτελεί για την Ελλάδα, για τους Έλληνες το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Όχι όμως μόνο το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, είναι συνταυτισμένος με την ταυτότητα και την αγωνιστικότητα αυτού του έθνους, αυτού του λαού που από το 490 π.Χ. όπως οι Μαραθωνομάχοι στην μάχη του Μαραθώνα έδωσαν ένα παράδειγμα προς όλους τους λαούς του κόσμου.

Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι, γιατί αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν εδώ στην Αττική γη στην Ελλάδα, έγιναν ιδανικά και αξίες για όλο τον κόσμο και παραμένουν».

Διαβάστε: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις