Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από το αεροδρόμιο της Σούδας παρακολούθησαν το μεσημέρι της Κυριακής περισσότεροι από 3,500 πολίτες, που με την ευκαιρία της εορτής των αρχαγγέλων προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν την επίδειξη αεροσκάφους F-16 block 52 που ανήκει στην ομάδα επιδείξεων «Ζευς» της 115ης Πτέρυγας Μάχης.
 
Για δεκαπέντε λεπτά το μαχητικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με χειριστή τον ιπτάμενο σμηναγό Σωτήρη Στράλη, πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ακροβατικούς ελιγμούς, κόβοντας την ανάσα όσων παρακολούθησαν την επίδειξη βλέποντας το μαχητικό της 115ης να «σχίζει» με τα φτερά του τον κρητικό ουρανό.
 
Ένα από τα χαρακτηριστικά της επίδειξης ήταν η άνοδος του αεροσκάφους στα 10,000 πόδια σε χρόνο μόλις έξι δευτερολέπτων και την πίεση που ασκήθηκε στο σώμα του Σμηναγού να φθάνει τα 9,2 G.
 
«Τιμούμε και θυμόμαστε σήμερα αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους για την πατρίδα και την Πολεμική Αεροπορία», ήταν το μήνυμα του χειριστή της 115ης Πτέρυγας Μάχης.
 
O σμηναγός Στράλης καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους, ενώ αμέσως μετά το τέλος της επίδειξης κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, δέχτηκε τα συγχαρητήρια και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α. Νομικός
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις