Ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη γιατί πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.

Η σπουδαία ανακάλυψη για την οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News» έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, ενδέχεται να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Σύμφωνα με την «Real News», το τμήμα του “θρόνου του Αγαμέμνονα”, βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ και βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.

Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται «κρυμμένο» παραπάνω από ένα χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, ανακαλύφθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014 κατά τη διάρκεια της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.

Για την σπουδαία ανακάλυψη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και εξετάζει τα ενδεχόμενα για περαιτέρω έρευνες στο σημείο του εντοπισμού του.

Το γεγονός πως δεν έχει ξαναβρεθεί θρόνος στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και το ότι είναι συνδεδεμένος με τον μύθο και την αρχαιολογική λογοτεχνική παράδοση (ο θρόνος του Αγαμέμνονα, του τελευταίου βασιλέα των Μυκηνών) κάνουν την συγκεκριμένη ανακάλυψη ιδιαίτερα σημαντική για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις