Κλειστά παραμένουν τα δημόσια ΙΕΚ όλης της χώρας, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Η λειτουργία τους δεν έχει καταστεί δυνατή, επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για την πρόσληψη των 7.000 με 8.000 εκπαιδευτικών που απαιτούνται.
Παράγοντες από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των ΙΕΚ τόνισαν στο Έθνος ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.
Σχετικά με το θέμα, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητάει την παρέμβαση του υπουργού Νίκου Φίλη, αλλά και να δοθεί ένα τέρμα στην υποβάθμιση του θεσμού της Κατάρτισης.
Στην επιστολή της αναφέρεται: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι στηρίζει τα δημόσια σχολεία και τα Δημόσια ΙΕΚ να είναι ακόμα κλειστά. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει εκπαιδευτική βαθμίδα που το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου παραμένει ανενεργή; Μόνο τα ελληνικά ΙΕΚ και έτσι οδηγούνται οι καταρτιζόμενοι στα αντίστοιχα ιδιωτικά».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις