«Πρέπει να υπάρξει και μια διασφάλιση ότι τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά δεν θα υποστούν μαζικές εξώσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης κατά τη συζήτηση την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο για το νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.
Απευθυνόμενος προς τον κ. Ντάισενμπλουμ, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «σας άκουσα χτες να δηλώνετε ικανοποιημένος από την ταχύτητα με την οποία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία και τις μεταρρυθμίσεις».
«Θέλουμε όμως να μας πείτε αν και από την πλευρά σας είσαστε διατεθειμένοι να βρεθεί η ισορροπημένη προσέγγιση. Το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων: προφανώς, αυτοί που έχουν και μπορούν θα πρέπει να πληρώσουν για να μειωθεί ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλά πρέπει να υπάρξει και μια διασφάλιση ότι τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά δεν θα υποστούν μαζικές εξώσεις», τόνισε, για να συνεχίσει:
«Είναι παράλογο η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητάει από τη μικρή και φτωχή Ελλάδα να υποδεχθεί -και οι Έλληνες, το κάνουμε με μεγάλη αλληλεγγύη, 50 χιλιάδες πρόσφυγες, και την ίδια ώρα να αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο εξώσεων πολλών χιλιάδων Ελλήνων από την πρώτη τους κατοικία, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν». 
Εν συνεχεία, ο κ Παπαδημούλης ρώτησε τον κ. Ντάισενμπλουμ, αν μπορεί να δηλώσει και ο ίδιος όπως και ο κ. Λέκλινγκ, ότι είναι εφικτό να συζητηθούν πριν το τέλος του 2015 μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αν είναι εφικτό η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις