«Το ΚΚΕ τιμά τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σαράντα δύο χρόνια μετά συνεχίζουμε, ώστε να μπει στο επίκεντρο της εργατικής λαϊκής πάλης ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και στην εξουσία τους, ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κατάθεση στεφανιού στο Πολυτεχνείο.
Στις δηλώσεις της προσέθεσε ότι «για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου σπέρνουν το πόλεμο, ξεκληρίζουν τους λαούς, εντείνουν την εκμετάλλευση».
Καταλήγοντας δε τόνισε: «Ο λαός μας μπορεί να κάνει ακόμα ένα αγωνιστικό βήμα μετά την πετυχημένη απεργία στις 12 Νοέμβρη, συμμετέχοντας αγωνιστικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην αυριανή διαδήλωση και τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία είναι υπόλογη απέναντι στο λαό και τη νεολαία και για την ενεργή συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς επικίνδυνους σχεδιασμούς».
Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος ανέφερε: «Το ανατρεπτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να μας εμπνέει. Τούτες τις μέρες οι νέες γενιές βλέπουν μέσα σε αυτές τις ηρωικές σελίδες του Πολυτεχνείου, και συνολικά της πάλης ενάντια στη δικτατορία, ότι, όταν ο λαός και η νεολαία διαλέγουν την αφοβία και με αποφασιστικότητα τον δρόμο του δίκιου, του αγώνα για το δίκιο, μπορούν να γίνουν πιο ισχυροί, μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις».
Καταλήγοντας τόνισε: «Έτσι και εμείς σήμερα συνεχίζουμε για να δυναμώσουν οι αγώνες της νεολαίας, για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή συνολικότερα, ενάντια σε αυτό το σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά για τους πολλούς, για να κερδίζουν οι λίγοι, οι κεφαλαιοκράτες».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις