Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, σε δήλωσή του αναφέρει ότι η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με «την οποία σταμάτησε η άναρχη εκμετάλλευση των αιγιαλών της χώρας από τους δήμους, ήταν καρπός της αίτησης ακύρωσης που είχε καταθέσει το 2009, υπό την προεδρία μου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών».

Η αξιέπαινη απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (υπ’ αριθμ. 3944/2015), σημειώνει ο Δημήτρης Παξινός, η οποία «θέτει φραγμούς στην ασύδοτη χρήση των αιγιαλών με την κατάληψή τους από ξαπλώστρες, καντίνες, κ.λπ., αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του ΔΣΑ και την αναγκαιότητα να είναι καθημερινά παρών, μεταξύ των άλλων, στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δρώμενα».

Ακόμη, ο κ. Παξινός αναφέρει στην δήλωσή του: «Ο πρώτος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας μας οφείλει να αφουγκράζεται τον παλμό και τα προβλήματα των πολιτών και να αντιδρά όπου πρέπει με νομικές πράξεις, όπως είναι η προσφυγή στα δικαστήρια.

Το ΣτΕ αναγνώρισε με σειρά αποφάσεων του ότι σύμφωνα με το Κώδικα περί δικηγόρων, ο ΔΣΑ έχει το δικαίωμα να διεκδικεί μέσω των δικαστηρίων την προστασία του περιβάλλοντος, στην έννοια του οποίου περιλαμβάνεται ο αιγιαλός και η παραλία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις