«Η προσφυγική κρίση φέρνει κοντά Ελλάδα και Τουρκία», αναφέρει η οικονομική Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο: «Η τρόικα του προσφυγικού». «Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη δημιουργία hotspots στην Τουρκία, ο Νταβούτογλου κράτησε χαμηλό προφίλ. Η Γερμανία αναμένεται να λειτουργήσει ως μεσολαβητής», εξηγεί η εφημερίδα.

Η Handelsblatt τονίζει την πρόταση Νταβούτογλου να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας για την προσφυγική κρίση και επισημαίνει ότι οι δύο γειτονικές χώρες επιθυμούν να συνεργαστούν στο μέλλον πιο στενά μπροστά στον αυξανόμενο αριθμό αιτούντων άσυλο.

Διαβάστε το άρθρο

«Προσφυγική κρίση: Ελλάδα και Τουρκία επιθυμούν τριμερή συνάντηση με τη Γερμανία», επισημαίνει το Spiegel, το οποίο εξηγεί ότι Αθήνα και Άγκυρα θέλουν πλέον να συνεργαστούν πιο στενά για την επίλυση της κρίσης. Επιπλέον σχεδιάζουν μια τριμερή συνάντηση με τη Γερμανία για το θέμα.

«Η Ευρώπη βασίζεται στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Η ΕΕ επιθυμεί η χώρα να προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της. Επιπλέον η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ παρουσίασε και ανταλλάγματα: οικονομική βοήθεια για τη φροντίδα των προσφύγων, διευκολύνσεις στα ταξίδια Τούρκων πολιτών στον χώρο Σένγκεν και επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Άγκυρα», σημειώνει το Spiegel.

Διαβάστε το άρθρο

Το περιοδικό Stern σχολιάζει ότι το επόμενο βήμα για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης είναι μια κοινή συνάντηση μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας.

Τονίζει μάλιστα τις δηλώσεις Νταβούτογλου ότι βασική αιτία για το προσφυγικό κύμα είναι ο εμφύλιος στη Συρία και ότι αν δεν βρεθεί λύση στη Συρία, δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις