Τέλος στην πλούσια δράση εγκληματικής ομάδας, που έκανε απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υποψήφιων αγοραστών πολυτελών ακινήτων, στο Ψυχικό και στη Βούλα, έβαλε η Αστυνομία.

Η πολυμελής σπείρα εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις γυναίκες ηλικίας 37, 45 και 84 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 38 και 58 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους, ηλικίας 53 και 64 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από το καλοκαίρι του 2014 εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους.

Σκοπός τους ήταν η εξαπάτηση ιδιοκτητών πολυτελών ακινήτων, που ήθελαν να τα πουλήσουν, καθώς και των υποψήφιων αγοραστών τους, από τους οποίους εισέπρατταν προκαταβολές ή το τίμημα της πώλησης. Τα χρήματα που έπαιρναν ουδέποτε τα απέδιδαν στους δικαιούχους, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα ποσά.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση είχε η 45χρονη, η οποία αναζητούσε πολυτελή ακίνητα προς πώληση.

Στη συνέχεια προσέγγιζε μεσίτες ή ιδιοκτήτες και τους έπειθε να αναλάβει τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό προσωπικές πληροφορίες και πρόσβαση σε ιδιωτικά και δημόσια έγραφα (αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας, πληρεξούσια, τοπογραφικά, ταυτότητες).

Αμέσως μετά κανόνιζε ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές και παρουσίαζε ως ιδιοκτήτες των ακινήτων κάποια από τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Παράλληλα, οι δράστες προέβαιναν στην έκδοση διάφορων γνήσιων πιστοποιητικών (ΕΝ.Φ.Ι.Α., Φ.Α.Π., πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες και τα αντίστοιχα πρόσωπα. Μάλιστα, για να αποκομίσουν το μεγαλύτερο κατά το δυνατόν παράνομο περιουσιακό όφελος, επιχειρούσαν να μεταβιβάσουν το ίδιο ακίνητο, σε περισσότερους του ενός αγοραστές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απάτης για δύο ακίνητα στο Ψυχικό και στη Βούλα, με το χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα να υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Σε βάρος της 45χρονης και του 53χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για επιταγές και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αντίστοιχα, ενώ ο 38χρονος και ο 64χρονος είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις