Αγνώριστη έγινε (μετά την παραλία των Εγκρεμνών) μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, ακόμη μια διάσημη παγκοσμίως παραλία της Λευκάδας, το Πόρτο Κατσίκι, που έχει θαφτεί κάτω από τόνους χώματος και βράχων σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους με εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Τις τράβηξε το Σάββατο ο δρ. Τεχνικής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Παπαθανασίου.

Όπως φαίνεται, έχει “εξαφανιστεί” σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες το καλοκαίρι οι παραθεριστές, ενώ το κύμα της θάλασσας σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης.

Επίσης “βομβαρδισμένο” μοιάζει το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία.

“Η θάλασσα θα κάνει τη δουλειά της τον χειμώνα και θα αποκαταστήσει το τοπίο, όπως κάνει επί χιλιάδες χρόνια. Αυτές οι διεργασίες γίνονται συνεχώς. Οι παραλίες αυτές είναι πανέμορφες και γνωστές παγκοσμίως, ακριβώς επειδή συμβαίνουν εκεί αυτά τα γεωλογικά γεγονότα. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πάλι όπως τις ξέρουμε, ίσως με κάποιους επιπλέον βράχους” λέει στο Έθνος ο δρ. Παπαθανασίου.