Από το 2014 κρυβόταν στην χώρα μας, ενώ πριν από δύο μήνες του χορηγήθηκε και πολιτικό άσυλο, ο 36χρονος Κουβανός, ο οποίος καταζητείτο από την Ιντερπόλ, για μια από τις πιο εντυπωσιακές αρπαγές έργων τέχνης από την Αβάνα και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής, στο Κορωπί.


Πρόκειται για 36χρονο, ο οποίος το 2013, μαζί με άλλα τρία άτομα εισέβαλαν ένοπλοι στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Αβάνας και άρπαξαν 71 έργα τέχνης, ιδιαίτερης αξίας.

Η ληστεία αυτή είχε προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο της τέχνης διεθνώς, ενώ από την Ιντερπόλ Κούβας εκδόθηκε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων για τον 36χρονο, με την οποία αναζητείτο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως διαπιστώθηκε τώρα λίγο μετά την ληστεία ήρθε στην Ελλάδα και έμενε στο σπίτι 40χρονου Έλληνα στο Κορωπί, ο οποίος έχει παντρευτεί την αδελφή του και έχουν δύο παιδιά, ενώ πριν από ένα χρόνο περίπου, το 2014, υπέβαλε αίτημα για χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., λίγο καιρό μετά την υποβολή του αιτήματος για άσυλο, τον Φεβρουάριο του 2015, έφτασε στις ελληνικές αρχές η Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων, με βάση την οποία άρχισε να αναζητείται και στην χώρα μας.

Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε δεκτό το αίτημα του και του χορηγήθηκε άσυλο από την περιφέρεια Αττικής.

Εντοπίσθηκε όμως προχτές από την Ασφάλεια και συνελήφθη, μαζί με τον γαμπρό του, ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία στην Κούβα, αλλά είχε στο σπίτι του ένα πιστόλι και 55 σφαίρες.

Από τις δικαστικές αρχές έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες για την έκδοση του 36χρονου στην Κούβα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις