Σε κινητοποίηση καλεί τους πολίτες της Λαμίας η διεθνής οργάνωση Avaaz, στο πλαίσιο των παγκόσμιων κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της διεθνούς συνδιάσκεψης που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, με στόχο μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση του φαινομένου
.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 18:30 στην Πλατεία Πάρκου. «Όσο περισσότερη χαρά, ελπίδα και συμμετοχή συγκεντρώσουμε σήμερα στους δρόμους, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο θα έχουμε αύριο, που είναι η πιο κρίσιμη ημέρα της σημαντικότερης διάσκεψης για το κλίμα της γενιάς μας. Και μη σε ανησυχεί αν δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε κινητοποιήσεις. Για 100% καθαρή ενέργεια, για 100% ζωή στον πλανήτη μας, για εμάς, για τα παιδιά μας και για όλα όσα αγαπάμε» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα ξεκίνησε με 60.000 πολίτες στους δρόμους της Μελβούρνης, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις περισσότερες πρωτεύουσες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα μόλις επιβεβαίωσε ότι εικόνες από τις δράσεις μας θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες καθώς οι αρχηγοί κρατών θα εισέρχονται αύριο στο συνεδριακό κέντρο του Παρισιού.
Πληροφορίες: https://secure.avaaz.org/el/event/globalclimatemarch/Lets_act
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις