Στο καινούργιο εστιατόριο που θα δούμε άμεσα στην οδό Bουλής η κουζίνα δεν ορίζεται γεωγραφικά. Η αγάπη για τον βρετανό σκηνοθέτη Κρίστροφερ Νόλαν συναντά την αγάπη για το φαγητό σε αυτό το νέο εστιατόριο, εμπνευστής του οποίου είναι ο Κώστας Πισσιώτης.

Στο «Nolan» συνεργάζεται και πάλι με τον Σωτήρη Κοντιζά, νωρίτερα sous chef του «Π-Βοx», ο οποίος έχοντας Έλληνα πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα μάλλον έχει την πολυπολιτισμικότητα στο αίμα του^ τα πιάτα του, πατώντας στην Ελλάδα, φτάνουν μέχρι το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο.

Ο συνδυασμός παλαμίδας με σουτζούκι, σταμναγκάθι και dashi δίνει μια ιδέα για την κατεύθυνση της κουζίνας που έχει σκοπό να προτείνει νόστιμο και φιλόξενο φαγητό που αντλεί στοιχεία από διάφορες κουλτούρες κι έρχεται να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό μιας γειτονιάς που αγαπάει τα γευστικά ταξίδια.

Όσο για το χώρο, τον οποίο διαμορφώνει το γραφείο UCS υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Μάνου Μπαμπούνη, έχει σαν κυρίαρχα υλικά το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο, παραπέμποντας στην Αθήνα του ’60 και του ’70. Το «Νοlan» θα ανοίξει γύρω στις 10 με 15/12. Μόλις το επισκεφτούμε, θα σας γράψουμε περισσότερα.

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις