Για το θέμα των διορισμών συγγενών τρίτου βαθμού στα πολιτικά γραφεία ρωτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία είπε σχετικά:

“Γίνεται ένας απίστευτος κανιβαλισμός. Θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα. Στο πολιτικό του γραφείο, μπορεί να πάρει κάποιος, βάση του νόμου, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στο περιβάλλον του; Συγγενικό ή φιλικό; Είναι κακό να έχει κάποιος στο πολιτικό του γραφείο συγγενείς 3ου βαθμού; Βάσει νόμου δεν μπορεί να πάρει δευτέρου. Είμαι υπόλογη που άλλος υπουργός προσέλαβε συγγενή μου;”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της κ. Αναγνωστοπούλου, στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ως βουλευτή Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

Ως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας ζήτησε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις